Get Adobe Flash player

EU forskningsprojekter

MOBiNET (mobinet.eu)

Projektet løber fra november 2012 til juni 2016 og skal med et budget på ca. 100 mio. kroner udnytte den store udbredelse af smart phones, mobile data tjenester og cloud tjenesster til at lancere en ny generation af rejseservices for europæiske borgere og en ny generation af transport tjenester til erhvervslivet og myndigheder.

Et eksempel: Mange myndigheder og private virksomheder udbyder information om ledige parkeringspladser, men alle tilbyder informationen i forskellige systemer, på forskellige sprog og med forskellige servicebetingelser.  Med MOBiNET får det et sted at henvende sig, og potentielle brugere af informationerne får ligeledes et sted at henvende sig.  Dermed gør MOBiNET det muligt for både den lille app udvikler og store organisationer som TomTom, at lave parkeringsinformation i realtid for hele Europa.

Ud over KeyResearch er der følgende danske partnere: AAU, GateHouse, Region Nordjylland.

VIAJEO (viajeo.eu)

Viajeo projektet har demonstreret europæiske ITS løsninger i Shanghai, Beijing, Athen og Sao Paolo. Projekterne har demonstreret Trafikinformation rettet mod både bilister og kollektivt rejsende og i nogle tilfælde endda kombinerede løsninger, som kan vise den rejsende, hvilken transportform, der her og nu er den hurtigste. I Shanghai blev der også demonstreret modeller for beregning af forureningsniveauer.  I alle demonstrationer blev der anvendt eksisterende datakilder.

Projektet løb fra maj 2009 til oktober 2012 og havde et samlet budget på 45 mio. kroner.

KeyResearch var eneste danske partner.

Se omtale på H2020 side: http://ec.europa.eu/programmes/horizon2020/en/news/smart-platform-smoother-city-travel

P3ITS (P3ITS.eu)

P3ITS løb fra januar 2010 til juni 2011 og handler om intelligente offentlige indkøb. Ved at udnytte en undtagelse i EU’s indkøbsdirektiv om forskning og udvikling er det muligt at have en tæt dialog med potentielle leverandører omkring udvikling af løsninger til offentlige myndigheders behov. EU kalder det PCP (Precommercial Public Procurement).

KeyResearch har været ansvarlig for at udarbejde en oversigt over de juridiske problemstillinger og i øvrigt generelt gøre EU’s dokumentation om dette forståeligt for en bredere kreds. Se rapporten fra KeyResearch her.